Airco-service

De airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de auto. Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw auto, zorgen wij er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe! Hier vindt u alvast wat achtergrondinformatie.

Hoe werkt het airco systeem?

Een airconditioningsysteem is een soort van transportband, die de warmte van binnen naar buiten afvoert en de koude van buiten naar binnen. Het koelmiddel wordt voortdurend in het systeem rondgepompt en kan heel veel warmte opnemen en afgeven: in het interieur warmt het op en wordt het gasvormig, buiten koelt het af en wordt het weer een vloeistof. Dit opwarmen en afkoelen van de koelvloeistof is een cyclus die voortdurend opnieuw begint, totdat de gewenste temperatuur bereikt is.

 Waarom is een Airco Service een goed idee?

 • Hygiëne
  Vuil en bacteriën stapelen zich op als u uw aircosysteem gebruikt. Tijdens de Airco Service wordt uw systeem grondig en hygiënisch gereinigd. Dit zorgt ervoor dat nare luchtjes verdwijnen. Bovendien voorkomt het dure reparaties achteraf.
 • Werking
  Een goed onderhouden aircosysteem werkt efficiënter. Dit maakt een groot verschil hartje zomer in volle zon, of op een druilerige dag bij het ontwasemen van uw voorruit.
 • Kostenbesparend
  Een goed onderhouden aircosysteem loopt een lager risico op defecten. Kortom, een goed werkende airco zorgt altijd en overal voor een aangename temperatuur in uw auto.
 • Veiligheid
  Een goed werkend aircosysteem voorkomt dat uw ramen beslaan en houdt u als bestuurder fris en dus alert. Een comfortabele gedachte!

U kunt zich voorstellen dat het nogal wat eisen stelt aan de mechaniek en onderhoud van uw aircosysteem is dus geen overbodige luxe.

Top