Garanties

U kent BOVAG ongetwijfeld van de bekende garantie, de BOVAG-garantie. Het is niet voor niets dat die garantie zo bekend is geworden. Want wie een gebruikte auto koopt, krijgt er mét die BOVAG-garantie ineens een flink stuk zekerheid bij. Als er binnen zes maanden iets stuk gaat (door normaal gebruik), wordt de reparatie kosteloos voor u uitgevoerd. BOVAG-garantie is standaard bij een auto vanaf € 4.500,- of een aanschafprijs van meer dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. De garantieperiode is zes maanden, tenzij op uw koopovereenkomst of factuur anders staat vermeldt of als u bewust kiest om de auto zonder garantie aan te schaffen.

 

Het RDW Tellerrapport / Nationale Auto Pas (NAP)

Misschien heeft u al veel gehoord over de Nationale auto pas (Nap). Tegenwoordig bestaat nog steeds en werken ze nauw samen met de Rijksdienst wegverkeer (rdw). Dit doen ze sinds het begin van januari 2014 door hun database te delen. Hierdoor is het mogelijk voor beide partijen om de tellerfraude te bestrijden. Men kan voorkomen, dat er nog meer mensen het slachtoffer worden van een te dure auto door een onjuiste kilometerstand. Sinds begin januari 2014 is het trouwens wettelijk verplicht om de kilometerstanden bij te houden. Iedere keer als een auto een garage bezoekt zal de kilometerstand bijgehouden worden.

Als u een auto gaat kopen dan kijkt u natuurlijk naar de kilometerstanden. En u gaat er eigenlijk standaard vanuit dat de kilometerstanden correct zijn. Helaas is dit in het verleden wel eens anders geweest. Het is namelijk zo geweest dat tellers teruggedraaid werden en ervoor zorgden dat een auto aantrekkelijk leek dan hij eigenlijk was. Met het Rdw tellerrapport is dit niet meer het geval. U hoeft er dan niet bang voor te zijn dat de tellerstanden van een auto onjuist zijn. U kunt dan namelijk vertrouwen op de database van de Nap en het Rdw. Hierdoor kunt u een auto kopen op basis van feiten.

Bovag-Garantiebewijs

Het BOVAG Garantiebewijs is het garantiecertificaat van de autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten.  Dit bewijs geeft u recht op zes maanden standaardgarantie op onder meer verborgen gebreken aan de auto en aan onderdelen en toebehoren, tenzij dit op de koopovereenkomst of factuur nadrukkelijk is uitgesloten.

Door de koppeling aan de Nationale Auto Pas geeft het BOVAG Garantiebewijs tevens een betrouwbaar beeld van de historie van de auto. Alle kilometerstanden worden u namelijk, zoals ze bij de Nationale Auto Pas zijn geregistreerd, bekend gemaakt. Zo heeft u alles bij elkaar in één document. Overzichtelijk, maar bovenal duidelijk en betrouwbaar.

Bovag Reparatiegarantie

Als  BOVAG autobedrijf mag u bij ons rekenen op zekerheid. Op iedere reparatie die door ons is uitgevoerd, of op de nieuwe materialen die wij hebben gebruikt, geldt een standaard BOVAG Reparatiegarantie van drie maanden.

Top